Следвайте Гласове в ТелеграмКиевските власти са се договорили с ЮНЕСКО да изнесат

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКиевските власти са се договорили с ЮНЕСКО да изнесат
Коментари Харесай

Наришкин: Киев и ЮНЕСКО са се договорили да изнесат реликви от Киево-Печерската лавра в европейски музеи

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Киевските управляващи са се договорили с ЮНЕСКО да изнесат в музеи в Европа християнски полезности от Киево-Печерската лавра, в това число и съхранявани там реликви. Това се показва в изказване на ръководителя на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, публикувано от пресслужбата на службата.

По-конкретно Наришкин уточни, че съгласно постъпващата информация " глобалистките елити, известни със пристрастеността си да присвояват непознати богатства, усилват напъните си за плячкосване на Украйна ". " Но в случай че преди ставаше дума за финансови и материални запаси, в това число зърно и плодородна земя, в този момент те протягат ръка към православни светилища, ситуирани на украинска територия ", съобщи ръководителят на Службата за външно разузнаване.

" По данни на Службата за външно разузнаване сред киевските управляващи и представителите на ЮНЕСКО е реализирано съглашение за изнасяне на християнски полезности, в това число свети мощи, от територията на Киево-Печерската лавра и последващото им прекачване в музеи в Италия, Франция, Германия и Ватикана под предлог за " избавяне от съветски ракетни удари ", се споделя в отчета. Към сегашния миг, означават от пресслужбата, е изработен списък на църковното имущество, отпуснати са финансови средства за превозването на стоките до Европа, готови са транспортни средства, някои от които са оборудвани с хладилни елементи.

Отбелязва се, че митрополит Онуфрий, глава на Украинската православна черква, е бил осведомен, че иконите, реликвите и съдовете ще бъдат преместени краткотрайно, сякаш за предпазване, " до момента в който обстановката в Украйна се възстановява ".

" Няма подозрение, че връщането на мощите не влиза в проектите на Запада и следената от него киевска хунта. Покушението на еретиците против Киево-Печерската лавра е разумно продължение на историята с тайното изнасяне от територията на Украйна на най-древните византийски икони, които от 14 юни 2023 година са изложени във френския Лувър. Тази специфична интервенция е проведена с посредничеството на швейцарска неправителствена организация, настояща в съгласуваност с ЮНЕСКО - Международния алианс за отбрана на културното завещание в конфликтни зони (оглавяван от американския частен колекционер Т. Каплан) ", обявиха от съветската Служба за външно разузнаване.

Ръководителят на Службата за външно разузнаване съобщи, че свещеник Порфирий, началник на съветската духовна задача в Йерусалим, е получил тези икони като подарък от манастира " Света Екатерина " в Синай в средата на XIX век. През 1940 година руските управляващи ги предават на Киевския музей на западното и източното изкуство, където се съхраняват след Великата отечествена война.

Ситуацията към православното завещание

" Очевидната обстановка към православното завещание е безапелационно доказателство, че западните елити се нуждаят от Украйна извънредно като таран против Русия и средство за обогатяване. Според техните калкулации, колкото по-разрушителен и нескончаем е украинският спор, толкоз повече полезности ще могат, с цел да назовем нещата с същинските им имена, да откраднат ", акцентира СВР.

" Западните гробокопачи не помнят, че за тях откраднатите реликви са просто скъпи " артефакти ", до момента в който за съветския свят те са скъпи реликви, ние ще ги върнем и безусловно ще ги върнем ", обявиха от службата.

" За нашата страна отбраната на Киево-Печерската лавра има надълбоко духовно измерение, което значи, че решимостта ни да приключим специфичната военна интервенция единствено се ускорява ", обявиха от СВР.

Инфо: ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР